RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Український виробник "Авангард" Бахматюка став головним експортером курячих яєць в Європу

За підсумками 2018 року компанія "Авангард" Олега Бахматюка очолила список найбільших в Європі експортерів курячих яєць.

Рейтинг був опублікований виданням Latifundist.com.

Так, в складеному виданням списку ТОП-7 експортерів курячого яйця на зовнішні ринки в 2018 році саме "Авангард" отримав лідерство.

Рейтинг був складений за даними Союзу птахівників України, експерти якого відзначили суттєве зростання експорту українських яєць за останні два роки - в 2016 році країна продала за кордон близько 850 млн штук яєць, а в 2018 - 1,79 млрд.

Зростання експорту фахівці пов'язують і з ростом виробництва яєць (за рік виробництво яєць зросло на 6,4%), і відкриттям нових ринків збуту.

Лідером серед експортерів з великим відривом названий агрохолдинг "Авангард" українського бізнесмена Олега Бахматюка, який в Україні продає курячі яйця під торговою маркою "Квочка". Частка "Авангарду" в експорті яєць склала 46,7%.

За 2018 рік українські компанії отримали доступ для реалізації яєць на ринки Чорногорії, Сербії, Гонконгу і Сінгапуру. Для експорту яєчних продуктів також стали доступні Марокко і Філіппіни.

У Держстаті відзначають, що за 2018 рік Україна продала за кордон на 21% більше яєць, ніж в 2017, в той же час дохід від їх продажу виріс на 37% (з 68,9 до 94,1 млн доларів).

Три основні напрями реалізації українських яєць залишилися такими ж - ОАЕ (34,5 млн доларів), Ірак (19 млн доларів) і Катар (9,7 млн доларів).

У той же час Україна істотно скоротила імпорт яєць на 40%, і 32,5% в грошовому еквіваленті.

Також видання AgroPolit.com опублікувало свій список експортерів курячого яйця з України. Його теж очолив "Авангард" Олега Бахматюка.

Відзначимо, що найбільший виробник яєць і сухих яєчних продуктів в Україні, "Авангард" (AVANGARDCO IPL), входить групу компаній "Укрлендфармінг" (Ukrlandfarming). До складу компанії входять 19 птахофабрик, 3 інкубатора, 10 зон для підрощування молодняка, 6 комбікормових заводів, 3 склади тривалого зберігання яйця, 2 птахокомплексу повного циклу "Авіс" і "Чорнобаївське", а також завод з виробництва яєчних продуктів "Імперово Фудз". Яйця і яєчні продукти компанії відповідають вимогам стандарту "Халяль" і дозволені для експорту в Європейський Союз.