RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка розповіли про великі інвестиції в системи зрошення

Група компаній "Укрлендфармінг" українського бізнесмена Олега Бахматюка активно використовує зрошення для підвищення врожайності та інвестувала в це вже близько 20 млн доларів.

Про це повідомляє прес-служба групи компаній.

"Україна увійшла в еру погодних аномалій. Кліматичні зміни негативно впливають на вітчизняний аграрний сектор - опади взимку скоротилися на 3-17%, також спостерігаються збільшення посушливих площ і підвищення частоти засух. Для збереження позиції України у виробництві сільськогосподарської продукції, великі агропідприємства інвестують значні суми в зрошення, щоб домогтися високої врожайності в несприятливих умовах", - йдеться в заяві.

Група компаній "Укрлендфармінг" проводила зрошення на площі 4,5 тисячі га в Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Луганській областях з 2012 року, та інвестувала в це близько 20 млн доларів.

Про це в інтерв'ю сайту Latifundist.com заявив Володимир Фантух, керівник департаменту з питань інновацій і розвитку агробізнесу агрохолдингу.

Оперативні витрати по підтримці працездатності і плата за користування водою на один поливної гектар обходяться "Укрлендфармінг" в суму близько 400 доларів в рік, плюс підвищена орендна плата за зрошувані землі, в порівнянні з богарними ділянками.

"Наш агрохолдинг вкладав інвестиції протягом шести років як у відновлення шляхів подачі води (каналів, лотків, трубопроводів), так і в покупку сучасних поливних систем зрошення - і краплинного, і дощового. Загальна сума інвестицій - близько 20 млн доларів США. При цьому врожайність культур підвищується від 30 до 50 відсотків, а у деяких культур - і на 100%, оскільки без поливу в даних кліматичних умови взагалі неможливо отримати врожай", - повідомив він.

Тим часом кількість літніх і осінніх посух до 2030 року може збільшитися на 15-30%. Буде і далі зростати дефіцит кліматичного водного балансу для всіх регіонів України. При цьому до цих пір не прийнята державна стратегія в питаннях розвитку зрошувальних і дренажних систем в Україні, а вандальна вирізка трубопроводів для зрошення руйнує існуючі системи.

"Сьогодні "Укрлендфармінг" практично припинив розширення інвестицій в зрошення в зв'язку з варварською втратою споруд водоподачи, водозберігання і безхазяйним вилученням польових трубопроводів на металобрухт, - зазначив Володимир Фантух. - Проблем з обслуговування і з подачею води для існуючих систем практично немає".

"Укрлендфармінг" є найбільшим українським агропромисловим холдингом, який займається вирощуванням зернових і олійних культур, насіння, виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL), тваринництвом і виробництвом м'яса. До складу компанії входять 17 елеваторів, 11 агровиробничих кластерів, 19 птахофабрик, 3 інкубатора, 10 фабрик з вирощування молодняку, 6 комбікормових заводів, завод з переробки яєць "Імперово Фудз", сучасні птахокомплекси "Авіс" і "Чорнобаївське ", загальною потужністю 3,5 млрд яєць на рік і поголів'ям в 10, 5 млн курей-несучок - найбільшим в Україні в 2018 р. Власником холдингу є бізнесмен Олег Бахматюк.