RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

НАБУ і прокуратура не помічають фабрик: компанії Бахматюка звернулися до президента через тиск Ситника

НАБУ стверджує, що Олег Бахматюк не будував своїх фабрик в Хмельницькій і Херсонській областях, які щорічно виробляють близько 3,5 млрд яєць. Бізнесмен і колектив групи компаній "Авангард" і "Укрлендфармінг" звернулися до президента з проханням зупинити НАБУ і обіцяють провести акції протесту, якщо тиск не припиниться.

Про це стало відомо зі звернення до президента від імені СЕО та колективу Групи компаній "Авангард" і "Укрлендфармінг", опублікованого на сайті Групи. Зокрема, в ньому наголошується, що в кінці грудня 2019 року по зверненню НАБУ Генпрокуратура відновила дві справи дво-трирічної давності проти компанії "Авангард", які НАБУ розслідувало і потім вони були закриті, повідомляють "Українські новини".

"Ми побудували в 2013 році два найбільших в Євразії птахокомплексу з виробництва яєць повного циклу - "Авіс" в Хмельницькій області та "Чорнобаївське" в Херсонській області. Нас звинувачують, що їх нібито не існує, що є абсурдом і нісенітницею. Такі звинувачення демонструють некомпетентність осіб, які відкривали справи", - йдеться в зверненні.

Йдеться про виробництво № 52016000000000112 від 20.04.2016 та № 52017000000000362 від 01.06.2017, які були закриті Генеральною прокуратурою України 06.12.2017 року та Головним слідчим управлінням нацполіціі (ГСУ НП) 20.06.2018 відповідно.

Фабрики, про які йдеться в справах - комплекси з виробництва яєць повного циклу потужністю 11,2 млн курей-несучок "Авіс" і "Чорнобаївське", були побудовані в 2013 році. Комплекс "Авіс" в Хмельницькій області має потужність 1,616 млрд яєць, комплекс "Чорнобаївське" в Херсонській області - 1,865 млрд яєць. У зверненні власника компанії і колективу відзначається, що ці справи використовуються для тиску на компанію, як і справи щодо VAB-банку, допити НАБУ 10 тисяч працівників "Укрлендфармінг" і обшуки на підприємствах.

У зверненні йдеться про те, що заручником таких дій стають 27 тисяч працівників компанії.

"Нагадуємо про більш ніж 2,5 млрд грн, які компанія платить державі податками, про 3 млрд грн, які платить зарплатами. НАБУ, яке є споживачем великих бюджетних асигнувань, фактично знищує тих, хто ці кошти платить. Людина, яка очолює цей орган, з мотивів особистої помсти, як він це робив у відношенні інших осіб, використовує НАБУ для знищення важливого для економіки підприємства. Розуміємо, що ця людина не зупиниться. Звертаємося до вас, пане президенте: зупиніть громадянина Ситника, якій перейшов межу здорового глузду в бажанні помсти, маніпулює і використовує свою структуру в особистих справах, що йде врозріз з інтересами держави", - йдеться в зверненні.

Компанія вказала, що планує провести акції протесту, якщо тиск з боку НАБУ не припиниться:

"Будемо змушені виводити людей на акції протесту. Нам важко боротися з системою, але ми не можемо сидіти і дивитися, як руйнують нашу компанію. Сподіваємося, що Ви зупините керівника НАБУ, який зайшов за рамки здорового глузду", - зазначено в повідомленні.

16 січня НАБУ початок допити працівників компаній Бахматюка. У прес-службі агрохолдингу заявили, що причиною став конфлікт інтересів директора НАБУ Артема Ситника - він був визнаний судом винним в корупції і внесений до реєстру корупціонерів, що загрожує йому втратою посади. Головним свідком звинувачення у цій справі був радник сестри Олега Бахматюка.