RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Кредитори "Центренерго" зажадали результатів аудиту компанії

Кредитори "Центренерго" зажадали результати фінансового аналізу та рекомендації по приватизації, які надало польське відділення "Ernst & Young".

Про це повідомляє 1news.

Також повідомляється, що крім результатів аудиту кредитори "Центренерго" розглянуть звіт про закупівлі вугілля і питання узгодження істотних угод. Особливу увагу приділять сумнівних операцій - оголошеним керівництвом "Центренерго" закупівель вугілля з Грузії на суму понад 2 млрд. грн., необгрунтованим зростанням виробничих витрат в 2018 році і виплачених авансів, які досягають 70-80% від сум контракту.

Нагадаємо, Фонд державного майна без проведення конкурсу заплатив 3 мільйони євро "Ernst & Young" за інвестиційний супровід приватизації. Ще раніше ФДМ залучив технічним консультантом по приватизації "Центренерго" іншого представника "великої четвірки" - "Deloitte".

Голова ФДМ Віталій Трубаров з посиланням на рекомендації інвестиційного консультанта повідомив, що стартова ціна продажу 78,3% акцій "Центренерго" складе 6 млрд, тобто вартість компанії оцінена в 7,66 млрд грн або $ 283 мільйони. При цьому "Центренерго" знаходиться в стані банкрутства і всі істотні угоди в обов'язковому порядку узгоджуються з арбітражним керуючим, який підзвітний комітету кредиторів.

У 2017 році "Центренерго" отримало 2,55 млрд.грн прибутку, а за 9-ть місяців 2018 сплатило до бюджету понад 3,85 млрд грн.

Арбітражним керуючим "Центренерго" є Євген Луговський.

Як повідомляли ЗМІ, 10 листопада 2018 міністр енергетики США відвідав одну зі станцій «Центренерго».