У Тимошенко запропонували боротися з підвищенням тарифів, враховуючи досвід Варшави

В партії "Батьківщина" вважають, що у Києві необхідно боротися проти підвищення тарифів на тепло й гарячу воду, беручи до уваги досвід столиці Польші.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті партії.

"Столична влада вже захопилася захистом інтересів постачальника послуг, "Київтеплоенерго", замість того, щоб захищати інтереси киян, які власне владу й обирали. "Батьківщина" наполягає на тому, щоб кошти міського бюджету йшли на формування індивідуальних теплових пунктів, за прикладом Варшави, де платіжка після створення таких ІТП зменшилася в півтора-два рази", – зазначив заступник голови партії, народний депутат Іван Крулько.

На переконання депутата, це той шлях, який дозволить компенсувати впроваджене підвищення ціни на газ.

В повідомленні зазначається, що нардеп прийняв участь у громадських слуханнях щодо підвищення тарифів, які відбулися в столиці за участю міської влади, КП "Київтеплоенерго", депутатів Київради від "Батьківщини", представників громадських організацій та комунальників. За їх результатами Крулько заявив, що на місцях тарифи підвищують, відстоюючи інтереси не споживачів, а теплогенеруючих компаній.

У свою чергу голова спілки власників житла, екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко наголошує, що після запланованого підвищення тарифів платіжки можуть зрости у півтора рази.

"Прем’єр Гройсман неодноразово заявляв, що максимальне підвищення тарифів на центральне опалення має бути не більше, аніж 16%. Але зараз починається хвиля підвищення тарифів на центральне опалення. І я бачу суттєве розходження на 20-30-70%. Тариф на гаряче водопостачання може бути підвищено на 23-25%", – додав він.

За його словами, мета громадськості в Києві ухвалити муніципальний енергетичний план, орієнтований на споживача. А публічні процедури обговорення тарифів повинні відбутися по всій Україні.