RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Експерти попередили про ризик кризи через дії голови Енергетичної митниці ДФС

Український ринок дизельного пального під загрозою, бо через розпорядження очільника Енергомитниці ДФС Ігора Піковського починають зупинятись термінали з перевалки. Експерти вважають, що це неминуче призведе до повного припинення відвантаження дизпалива.

Про це повідомляє 24 канал.

Наразі перед питанням вимушено припинити роботу постав комплекс з нафтоперевалки в порту "Южний". Причиною стала відмова Енергетичної митниці ДФС проводити оформлення танкерної партії 27 тисяч тонн грецького дизпалива, вивантаженого до резервуарів порту в кінці серпня. Привід – нібито перевищення припустимої частки сірки. Енергетична митниця заявила, що паливо не відповідає стандартам Євро-5, відтак не може бути допущене на митну територію України.

Однак директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн має іншу версію подій.

"Ігор Піковський робить все, щоб ця партія не була розмитнена. Кажуть, образився на обурення постачальника грецького ДП з приводу нерозторопності відомства в оформленні палива в умовах кризи", – зазначає експерт.

Він також повідомив, що існує щонайменше п’ять різних досліджень спірної партії пального в міжнародних лабораторіях, які показали що вміст сірки - в межах норми.

Зараз термінал "Южний" не може прийняти заплановані на другу половину вересня і початок жовтня два танкери по 30 тисяч тонн дизпалива. Крім того, прийом менших суден із ДП також під питанням. За прогнозами експертів, танкери будуть направлені до не українських портів.