RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Міненерго спростували дані Лещенка про "секретні домовленості з ДТЕК" - документ

Інформація екс-нардепа Сергія Лещенка щодо секретних документів ДТЕК про роботу енергоринку та лобіювання приватної компанії в уряді є недостовірною.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства енергетики на адресу видання "Апостроф".

Так, у міністерстві зазначили, що Лещенко наводить "хибну інформацію про те, що в.о. міністра енергетики Буславець задовольнила побажання Ахметова", заборонивши виробництво електроенергії з газу.

"Насправді жодної такої заборони немає. Натомість є розпорядження, де рекомендовано пріоритетну диспетчеризацію блоків ТЕС, що використовують українське вугілля, а це не є тотожними поняттями. Рішення Міненерго та Кабміну пояснюється тим, що останні місяці українські шахти знаходилися у простої, гірники не отримували заробітну плату і загалом загострювалася соціально-економічна ситуація у вугільній галузі. Так відбувалося тому, що теплові електростанції почали спалювати резервний газ замість українського вугілля. Керуючись національними інтересами, пріоритет було визначено за українським вугіллям", - повідомляють у Міненерго.

Також у прес-службі спростували дані колишнього депутата про заборону "Енергоатому" проводити аукціони для продажу е/е за двохсторонніми договорами.

"Міненерго навпаки було ініціатором того, щоб "Енергоатом" продавав частину виробленої електроенергії на ринку двохсторонніх договорів. Відповідне рішення було затверджено на Антикризовому енергетичному штабі і закріплено відповідною постановою", - уточнили у міністерстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергій Лещенко опублікував секретні документи з офісу компанії Ріната Ахметова ДТЕК під назвою "Заходи щодо коригування регуляторного середовища".