RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Формула була законною: в ВАКС винесли остаточний вердикт щодо "Роттердам+"

Вищий антикорупційний суд визнав законним рішення прокуратури закрити справу "Роттердам+" через відсутність в ньому складу злочину.

Відповідне рішення суд оголосив на засіданні 24 вересня за позовом екснардепа Віктора Чумака, передає "Главком".

"Правомочним виглядає висновок про те, що зібраних доказів вчинення злочину недостатньо... Суд прийшов до висновку відхилити заяву скаржника і залишити в силі рішення прокурора про закриття справи", - оголосила слідча суддя Катерина Широка.

Слідча суддя визнала, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ухвалив рішення про закриття справи в повній відповідності з чинним законодавством і після належного аналізу всіх зібраних слідством за 3,5 року матеріалів.

Прокурор Віталій Пономаренко під час судового засідання напередодні заявив, що слідству не вдалося встановити доказів вчинення злочину під час прийняття формули "Роттердам+".

Єдиним постраждалим у справі "Роттердам+" вважався Нікопольський завод феросплавів (НЗФ), що належить Ігорю Коломойському.

28 серпня Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила про закриття справи "Роттердам+" за відсутності достовірних і вичерпних доказів провини підозрюваних.

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули "Роттердам+". До цього жодна державна експертиза, проведена як з ініціативи НАБУ, так і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитку.

9 вересня сторона захисту офіційно отримала від САП копію постанови про закриття цієї справи.

Формула "Роттердам+" діяла в 2016-2019 для визначення ринкової вартості вугілля при розрахунку прогнозної оптової ціни електроенергії. Формула автоматично припинила чинність 1 липня 2019 з введенням ринку електроенергії, після цього ціна вугілля і електроенергії для промислових споживачів зросла.