RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Бізнес

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Відключення світла в Україні тривають: який стан енергосистеми і де знов не буде електрики

В українській енергосистемі більшу частину доби спостерігається значний дефіцит . На сьогодні у всіх регіонах діють графіки погодинних відключень та заплановано імпорт із 5 країн ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Читайте також: Яка ситуація зі світлом в Україні на ранок: заява енергетиків

"Більшу частину доби в енергосистемі зберігається значний дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр Укренерго довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону. Сьогодні,16 травня, з 00:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень", - йдеться у повідомленні.

Отримати інформацію про те, як діятимуть обмеження споживання у вашому регіоні, можна у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

"Сьогодні аварійна допомога від країн ЄС була застосована з 00:00 до 01:00. Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 23 488 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 653 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину. На ранок знеструмлено 446 населених пунктів. Через бойові дії нові знеструмлення стались у Донецькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин нові знеструмлення у Київській, Одеській, Сумській, областях", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що вчора ввечері на Київщині відключалася одна з високовольтних повітряних ліній. Вона виведена в аварійний ремонт, причину з'ясовують.

"Сьогодні вранці на Рівненщині з технологічних причин відключалося обладнання на високовольтній підстанції. Його включено в роботу, споживачі не знеструмлювалися. Минулої доби на Дніпропетровщині з технологічних причин вимикалась повітряна лінія обленерго. Внаслідок цього знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі. Усіх заживлено. У Донецькій області під час знеструмлення шахти сталося порушення в роботі вентиляційного обладнання. На поверхню було виведено 124 працівники. Електропостачання шахти та роботу вентиляційного обладнання відновлено", - сказано в повідомленні.

У четвер з 00:00 до 9:00 у всіх регіонах, окрім Херсонської області, застосовувалися обмеження промислових споживачів. Ці обмеження будуть застосовуватись і ввечері - з 16:00 до 24:00.

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко розповів, що ситуація вночі та вранці виявилася складнішою, ніж розраховували колеги.

"Піки пройшли. Київ, Дніпро та область - підключені. Вчора ввечері Укренерго довів обсяг лімітів які би дозволили працювати в графіках, але згодом вночі і зранку ці обсяги обмежень ще кілька разів коригувалися. Вранці ми безнадійно вивалилися із лімітів, тому застосовувалися екстрені відключення. Нам хронічно не вистачає генерації + імпорту для поточного рівня споживання. Дуже сподіваємося, що ввечері такого не відбудеться і ми зможемо пройти черговий пік спокійно хоча би в графіках", - написав Коваленко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи діють в Києві графіки відключення світла.

  • Вас також може зацікавити:

Пацієнт швидше живий, ніж мертвий: три дієвих способи, щоб врятувати українську енергетику

Дефіцит світла може виникнути будь-якої миті: енергетики б’ють тривогу через ситуацію в Україні

У Києві та Дніпрі екстренні відключення світла: всі подробиці