RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні випробували деталі ракети, яку запустять на Заході: фото і характеристики

На державному підприємстві "Південний машинобудівний завод" ім. А. М. Макарова пройшли вібраційно-функціональні випробування деталей нової ракети-носія Циклон-4, яку планується запустити в Канаді.

Про це повідомляється на сторінці підприємства в Facebook.

Зокрема, випробуваний був головний обтічник ракети-носія. Представники підприємства зазначили, що випробувань пройшли успішно, і надалі буде виготовлений зразок для тестових польотів.

Ракета-носій серії Циклон - транспортна космічна система, призначена для високоточного виведення на орбіти одного або групи космічних апаратів. Можливості ракети Циклон-4 дозволяють виводити на орбіту в 500 км від Землі апарати вагою, що перевищує 5000 кг.

Відзначається, що на випробуваннях були присутні представники канадської компанії Maritime Launch Services Ltd, яка будує космодром для запуску ракети.

Як повідомляв "Апостроф", українське держпідприємство "Конструкторське бюро" Південне "імені М. К. Янгеля" приступило до виготовлення деталей з металевих порошків для ракетно-космічної техніки за допомогою 3D-друку.