RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Інвестиції вже йдуть: екс-заступник міністра розповів про наслідки прийняття "рентного" проекту 1210

Наслідки непродуманого ухвалення законопроекту про підвищення ренти на видобуток руди від депутатів ВРУ можна спостерігати вже зараз.

Про це повідомив Олександр Каленков - президент ОП "Укрметалургпром" і радник профільного міністерства в коментарі "Апострофу".

Він привів у приклад "ArcelorMittal Кривий Ріг", інвестори якого заявили, що виведуть з України близько 433 млн доларів в якості дивідендів.

На думку експерта реалізація зазначеного проекту загрожує закриттям провідних гірничодобувних підприємств, що завдасть сильного економічного удару по суміжним галузям.

"Зараз ми бачимо, що всі ринки йдуть вниз. Всі металурги України вже працюють в збиток. Криза, про яку попереджали, вже у нашого порога. А влада своїми невмілими діями нас до цієї кризи підштовхує ... Якщо в одному Кривому Розі на гірничорудних підприємствах працює - 50 тисяч чоловік, то у суміжників - 80 тисяч. Зрозуміло, що постраждають галузі, які знаходяться і далі по ланцюжку. Перш за все металурги. Тобто, ми говоримо про весь гірничо-металургійний комплекс, це третина всього промислового виробництва і 30% валютної виручки країни. Першим відчують дію "міни", яку закладає законопроект, в Кривому Розі. Потім хвиля на піде по всій Україні, і в підсумку, її відчуємо всі ми - через валютний курс, зниження податкових надходжень", - зазначив Каленков.