Залучено нову лінію факторингу для британського заводу Групи Метінвест на 35 млн фунтів стерлінгів

Перекатний завод Групи Метінвест в місті Ньюкасл (Великобританія) Spartan UK залучив нову безвідкличну лінію факторингу в розмірі 35 млн фунтів стерлінгів.

Про це повідомила прес-служба Групи Метінвест, пишуть "Українські новини".

Лінію організовано спільно з Raiffeisen Bank International AG ("RBI") і вона дозволить Spartan UK здійснювати регулярні продажі торгової дебіторської заборгованості без регресу. Вся дебіторська заборгованість буде регулюватися англійським правом і застрахована компанією Tokio Marine HCC. Лінію буде відкрито на безвідкличній основі з поновлюваним періодом в 364 дні.

Коментуючи угоду, Юрій Риженков, Генеральний директор Групи Метінвест, зазначив, що клієнтоорієнтованість завжди була одним із стратегічних пріоритетів для Групи. "Ми постійно працюємо над поліпшенням наданих продуктів і послуг, щоб зробити нашу ціннісну пропозицію ще більш привабливою". Риженков зазначив, що ця лінія дозволить надати клієнтам ще більшу гнучкість, пропонуючи різні умови продажів і фінансування.

"У нинішніх невизначених умовах значення безвідкличних інструментів зросло, оскільки вони забезпечують стабільне джерело фінансування оборотного капіталу", - зазначив Олександр Любарев, директор департаменту з управління фінансами Групи Метінвест. Він додав, що це перша подібна лінія для Spartan UK.