RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Харківський Електроважмаш буде забезпечений багатомільярдними контрактами - ЗМІ

Нове керівництво поступово виводить з кризи харківський "Електротяжмаш". У найближчі кілька років промисловий гігант буде забезпечений багатомільйонними контрактами.

Про це стало відомо зі статті на "РБК-Україна".

"Контракти всередині країни можуть забезпечити близько 2,5 млрд грн щорічно. У найближчі кілька років "ЕТМ" буде забезпечений контрактами на модернізацію українських гідроелектростанцій спільно з АТ "Турбоатом" за програмою, що фінансується ЄБРР. На початку березня керівництво "ЕТМ" і "Турбоатома" уже зустрічалися, щоб обговорити подальшу співпрацю в цьому напрямку - виробництві трьох нових гідротурбін і генераторів Дністровської ГАЕС", - йдеться в статті.

Відомо, що підприємство увійшло до списку державної програми великої приватизації. Але, на момент передачі "ЕТМ" в управління Фонду держмайна завод був фактично доведений до банкрутства старим керівництвом на чолі з Дмитром Костюком.

Новий менеджмент спільно з ФДМ реалізує програму виведення підприємства з кризи, домагається реструктуризації проблемних заборгованостей і веде переговори про укладення нових контрактів.

За допомогою Міністерства закордонних справ і української економічної дипломатії "ЕТМ" веде переговори про модернізацію АЕС і ТЕС Індії, Таджикистану і Казахстану. В Європі великий потенціал у ринків Польщі, Литви і Болгарії. На зустрічі з "Турбоатомом" зокрема обговорювалася модернізація литовської ГАЕС "Круоніс", казахської ТЕС Аксу. Сукупні можливості для експорту - близько 6 млрд грн в найближчі 3-4 роки", - йдеться в повідомленні.

Також відомо, що "Електроважмаш" вперше за 5 років проходить сертифікацію АТ "Укрзалізниця", щоб брати участь в оновленні та модернізації рухомого складу, а представники менеджменту ведуть активну роботу над залученням фінансування на підприємство.

Нагадаємо, раніше на підприємстві погашені багатомільйонні борги по заробітній платі перед працівниками.