RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Бізнес-партнер Heineken здійснює поставки в ОРДЛО - розслідування ЗМІ

Французький виробник солоду Malteurop Groupe, прикриваючись юридичними тонкощами, веде торгівлю з окупованими територіями України.

Про це повідомляється в статті журналіста Андрія Капустіна на сайті "Цензор", передають "Українські новини".

"В ОРДЛО з території РФ в порушення українського законодавства, поставляються матеріали для пивоваріння, зокрема, солод для Донецького і Ровеньківського пивоварних заводів", - йдеться в матеріалі.

Згідно з наведеною в розслідуванні випискою з офіційного реєстру митних операцій, Malteurop Groupe через власну, зареєстровану на території РФ компанію ТОВ "Белгорсолод" здійснює "регулярні поставки солоду на Донецький і Ровеньківський пивоварні заводи": "Тільки в 2019 році для вкраденого у міжнародних інвесторів підприємства, міжнародна компанія Malteurop Groupe відправила зі свого заводу в Бєлгороді порядку 7000 тонн солоду ", повідомляється в матеріалі.

У 2017 так звана "влада ДНР" повідомила про "переведення під зовнішнє управління" понад 40 підприємств українських і міжнародних компаній, які перебували в Донецькій області, серед яких опинився і пивний завод ПрАТ "Ефес-Україна", що знаходиться у власності Efes Breweries International N.V. Завод був перейменований в ТОВ "Донецький пивоварний завод". Через 18 днів ЗМІ написали про відновлення новими "владою" виробництва пива на ДПЗ.

У матеріалі наголошується, що процес пивоваріння офіційно зайняв 18 днів від моменту "переведення під зовнішнє управління" і два роки простою, що не відповідає звичайній технології виготовлення пива і побічно "може вказувати на заздалегідь проведені поставки солоду і хмелю на територію ОРДЛО".

Проведення поставок на окуповані території суперечить українському законодавству і веде до репутаційних втрат як для Malteurop Groupe, так і для її бізнес-партнерів, серед яких і голландська компанія Heineken, виробник однойменної марки пива.

"Навряд чи мешканці Амстердама або Гааги, замовляючи черговий кухоль улюбленого в Нідерландах пива, здогадуються, що надають фінансову підтримку терористичному режиму ДНР в далекій Україні, де 17 червня 2014 ракетою "Бук", переправленою на територію України, контрольованої бойовиками з РФ, був збитий пасажирський Боїнг-777 авіакомпанії Malaysia Airlines", - пише Андрій Капустін.

Malteurop Groupе - частина найбільшого сільськогосподарського кооперативу VIVESCIA, французького виробника борошна, кормів і замороженої випічки. У пивоварній галузі Malteurop є одним зі світових лідерів з виробництва солоду.