RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

СБУ, ГПУ і Мінкульт шантажують девелоперів, щоб "витрусити" з них гроші - нардеп

Чиновники СБУ, ГПУ, Мінкульту відверто шантажують підприємців будівельної галузі з метою отримання величезних сум хабарів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм, зазначивши, що девелоперські компанії все частіше стикаються з "старими, як світ схемами -" гроші в обмін на підпис ".

"Як тільки ти починаєш підготовку будівельних робіт, тебе "запрошують на розмову" правильні кабінети, показують матеріали кримінального провадження і наполегливо малюють, скільки і кому треба занести, щоб потрібні документи в Міністерстві культури виявилися підписаними", - пише народний депутат.

Якщо компанія боїться йти проти системи, вона змушена закладати у вартість квадратного метра частку хабарів чиновникам, щоб залишитися на ринку і продовжити свою діяльність.

"Роботу всіх цих людей - слідчих СБУ, співробітників ГПУ, заступника міністра культури і навіть того хлопця, який вдерся в будівельну компанію, якщо не занести - оплачуємо ми з вами", - зазначає Найм. Приблизно половина заробленої плати українців йде на оплату роботи чиновників-корупціонерів: 22% - соціальний внесок роботодавця, 20% ПДВ, 18% прибутковий податок, 1,5% військовий збір.

Нагадаємо, сьогодні в мережі з'явилося публічне відеозвернення засновника Taryan Group Артура Мхітаряна до Президента України, в якому він заявляє про здирництво з боку СБУ у розмірі 1 млн дол. за отримання дозвільних документів Мінкульту.

За його словами, СБУ вже порушила кримінальні справи на безліч компаній, у тому числі і на TARYAN Group, у зв'язку з перевищенням повноважень та порушенням підслідності. Бізнесмен також зазначив, що СБУ не має права їх розслідувати, бо "придумані" обвинувачення не пов'язані із захистом національної безпеки.