RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вам нікуди йти: відома журналістка схвилювала мережі постом про реванш Медведчука

Наближені до Росії опозиційні політики в Україні під час війни купують одне за одним українські медіа, ставлячи під загрозу і ситуацію на ринку праці в ЗМІ і навіть національну безпеку.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook журналістка Тетяна Даниленко.

Вона звернулася до журналістів, представників правозахисних та міжнародних організацій з проханням звернути увагу на монополізацію українських медіа.

"Вам нікуди йти - кругом будемо ми" - проросійський олігарх за ймовірно російські гроші скуповує всі новинні канали під час війни з Росією. 400 журналістів у Києві та Львові опиняються на вулиці. Ніякої реакції спецслужб, правоохоронної системи, антимонопольного комітету, уряду, посольств ОБСЄ, НАТО, "Репортерів без кордонів", журналістських профспілок. Нуль реакції. Жоден топ-політик не висловився на захист. Балотуватися немає сенсу, якщо немає "пакету", купленого у Тараса Козака", - написала журналістка.

Також Даниленко прокоментувала нібито стійке положення ЗМІ, що належать п'ятому президенту Петру Порошенку, які представляють кардинально протилежний ЗМІ Козака - проєвропейський соціо-політичний контекст.

"Порошенко "Прямий" і "5" не продасть". А якщо йому запропонують по 30 млн за кожен + безлімітний пакет, наприклад?", - припустила вона.

На її думку, канали сітки Тараса Козака вже просувають меседжі, які можуть забезпечити сильну підтримку політичним силам з його оточення на наступних виборах.

"Це історія не про медіа. Це історія про політичну ситуацію. А вона складається так, що через рік Росія буде не біля порога, а у всіх у головах. Жодна політсила не готова зараз боротися проти Медведчука. А він ще навіть не в парламенті", - підкреслила вона.

Як повідомляв "Апостроф", новим власником телеканалу Zik став Тарас Козак, який є кандидатом у народні депутати за списком "Опозиційної платформи - За життя". Журналісти телеканалу ZIK почали залишати свої пости після того, як власник у каналу змінився.