RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Передача аеропорту "Херсон" в концесію: "Наш край" заявив про загрозу для нацбезпеки

Не передавати у концесію аеропорт “Херсон” через пряму загрозу нацбезпеці вимагає “Наш край”.

Про це йдеться у заяві партії.

У «Нашому краї» переконані, що концесія аеропорту – це фактичне знищення важливого для усієї країни підприємства.

“Розглядати сьогодні питання про передачу в концесію такого стратегічного підприємства, як аеропорт “Херсон”, – це фактично його знищення. Аеропорт, який розташований у 90 км від Криму і може приймати військову авіацію, вже сьогодні викликає інтерес у країни-агресора. Його передача у приватні руки – це загроза нацбезпеці. Тому партія вимагає зняти це питання із порядку денного сесії Херсонської обласної ради”, – йдеться у заяві.

У “Нашому краї” також зазначають, що аеропорт “Херсон” приносить прибутки для країни.

За результатами економічної діяльності за 2017 рік доходи підприємства склали 33 млн. грн. Вже зараз пасажиропотік Херсонського аеропорту перевищив максимальний рівень, який було досягнуто за часів СРСР. За результатами 2018 року очікується, що пасажирів буде в два рази більше. А це значить, що ми матимемо й більше прибутків. Чому ми маємо передавати прибуткове підприємство у концесію”, – наголошується у заяві.

Партія пропонує провести комплекс експертних досліджень щодо реального стану підприємства та фінансової складової концесії.

“Перш ніж віддавати у приватні руки такі об’єкти, як аеропорт, маємо зрозуміти чіткі критерії концесії. Вони не повинні давати змогу концесіонерам виписувати умови під себе, нехтуючи інтересами людей та країни», – відзначають у «Нашому краї».

У партії переконані, що в інтересах національної безпеки аеропорт має залишатись у руках держави.

Нагадаємо, 26 липня на сесії Херсонської обласної ради депутати планують розглянути питання передачі в концесію стратегічного об’єкта – аеропорт “Херсон”.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесТранспорт
Теги: Наш Край