RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В "Нашем крае" рассказали "Укрзализныце", как избежать подорожания билетов более чем на 60%

Замість підвищення цін на залізничних квитків на понад 60% влада має викорінити корупцію у транспортній галузі.

Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак, коментуючи плани підвищити протягом трьох років вартість пасажирських перевезень.

За його словами, корупція у транспортній галузі вимірюється сотнями мільйонів гривень щороку.

«Потрібно оголосити війну масштабній корупції на залізниці, через яку «вимивають» сотні мільйонів, проводити модернізацію рухомого складу, зокрема, організуючи прозорі публічні закупівлі комплектуючих. Усе це дозволить не лише скасувати заплановане підвищення на понад 60% цін на залізничні квитки, а й знайти кошти на розвиток залізниці», – сказав Мазурчак.

Співголова “Нашого краю” зауважив, що доступні простим людям залізничні перевезення виконують важливу соціальну функцію у країні.

«Залізничні квитки за розумними цінами дають людям можливість активно подорожувати, провідувати рідних та друзів. Тобто залізниця сполучає родини і зміцнює українське суспільство. Здорожчання проїзду у півтора разу зробить цих людей фактично «невиїзними», – відзначив політик.

Він нагадав, що уряд також планує зняти з експлуатації плацкартний тип вагонів, проїзд в яких – найдешевший.

«Ці вагони популярні в пасажирів, а їх збираються порізати на метал. Як альтернативу пропонують дорогі купейні та СВ вагони, поїзди «Інтерсіті», квитки на які мільйонам наших співвітчизників не по кишені. Це псевдореформи», – підсумував Мазурчак.

Нагадаємо, що чергове підвищення вартості залізничних квитків заплановане вже на вересень цього року. Тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом можуть збільшуватися на 25% (+/-3%) в 2018-2019 рр. та на 30% (+/-3%) – у 2020-2021 рр. Про це йдеться у «Прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2019-2021 роки», ухваленому Кабміном 11 липня 2018 року.