RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Конфлікт на Азові: стало відомо про нові проблеми в українських судів через Росію

У Міністерстві інфраструктури України розповіли про проблеми в зв'язку з незаконними зупинками Росією торгових суден, що проходять через Керченську протоку і акваторію Азовського моря.

Про це повідомляє інформаційне агентство УНІАН.

Мінінфраструктури стурбоване подорожчанням морських поставок вантажів внаслідок простоїв торгових суден в Азовському морі через незаконні дій Росії.

Як заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, в даний час є проблеми, пов'язані з незаконними зупинками торгових суден, які мають право безперешкодно проходити через Керченську протоку і акваторію Азовського моря.

"Ми розуміємо, що простої суден збільшують вартість фрахту для судновласників і компаній, які постачають свою продукцію з портів Маріуполя і Бердянська в країни ЄС... Ми бачимо чітко, що йде подорожчання поставок, і це нас турбує, оскільки це не тільки Україна платить, але і європейські платники податків, з-за того, що росіяни хочуть поплавати на човнах", - сказав міністр.

Також він підкреслив, що події в портах Азовського моря відслідковуються в режимі онлайн з метою оперативного реагування на будь-яку позаштатну ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін прокоментував атаку на українські судна в Керченській протоці. Також стало відомо, що Росія відправила в Азовське море свій морський тральщик.