RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Глава "Укртрансбезпеки" Франківщини організував тіньову схему заробітку на перевезеннях - ЗМІ

Іван Гарасимко має намір виграти конкурс і закріпитися на посаді голови Управління Державної служби з безпеки на транспорті в Івано-Франківській області.

За інформацією ГО "Антикорупційний блокпост", він організував тіньову схему заробітку на пасажирських і вантажних перевезеннях, пишуть "Факти".

Як з'ясували громадські активісти, працівники відділу державного контролю та нагляду на вантажному транспорті, підпорядковані Гарасимку, нібито вимагають з водіїв транзитного транспорту 2000 гривень за безперешкодний проїзд або загрожують штрафами.

"Транзитників" на пунктах вагового контролю банально "розводять", адже ваги налаштовані таким чином, щоб показувати масу, вище допустимої, - повідомляє "Антикорупційний блокпост". - До місцевих підприємств, які здійснюють регулярні вантажні перевезення в рамках своєї діяльності, застосовується принцип "абонемента" в розмірі 15-20 тис гривень на місяць, що гарантує повну відсутність нагляду з боку підлеглих Гарасимка в місяць".

За інформацією розслідувачів, Іван Гарасимко нібито контролює також частину пасажирського транспорту в Івано-Франківську, який без ліцензії курсує по всій області - в Долину, Коломию, Надвірну і Богородчани.

"В Івано-Франківську нелегальні перевізники розмістили стоянки на пішохідній зоні в центрі міста. Перевізники не несуть відповідальності за безпеку пасажирів і не платять податки", - зазначає ГО.

"Якщо чиновники в Києві вирішать все ж віддати перемогу в конкурсі Гарасимку, то стане зрозуміло, яким чином це сталося", - коментують в ГО "Антикорупційний блокпост".

З 2020 року посадовець займає посаду т.в.о. заступника начальника Управління Державної служби з безпеки на транспорті в Івано-Франківській області, начальника відділу державного контролю та нагляду на вантажному транспорті.

Як з'ясували активісти, за рік Іван Гарасимко в середньому декларував 50 тисяч гривень заробітку, проте мав заощаджень на суму 61 тис доларів США. Походження заощаджень чиновник пояснив тим, що був з дружиною на заробітках.