RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Міністр інфраструктури Кубраков очолить антикризовий штаб "Укрзалізниці"

Міністерство інфраструктури України підтримує рекомендацію Наглядової ради "Укрзалізниці" про призначення нового т.в.о. голови правління компанії Олександра Камишіна. Крім того, при Міністерстві створюється Антикризовий штаб для контролю необхідних рішень, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Управлінська криза в АТ "Укрзалізниця" знаходиться у найгостріший фазі за всі роки Незалежності, стан критичної інфраструктури став предметом розгляду на засіданні Ради Національної безпеки та оборони України", - заявив Кубраков.

За кілька місяців Наглядова рада Укрзалізниці запропонує Уряду кандидатуру нового постійно діючого голови правління. Протягом цього часу при Міністерстві інфраструктури діятиме Антикризовий штаб Укрзалізниці, роботу якого контролюватиме особисто Кубраков. Корпоративна система в компанії має бути збережена, підкреслив він.

"Я дякую нашим міжнародним партнерам, зокрема, представництвам країн G7, керівництву ЄБРР, ЄІБ та Світового банку за конструктив та підтримку у досягненні цього рішення, яке було прийнято з дотриманням усіх стандартів OECD", - зазначив міністр інфраструктури.

Кубраков також виділив головні завдання, які має виконати майбутній голова правління Укрзалізниці: підняття тарифів на вантажні перевезення, налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника - “Енергоатома”, залучення на український ринок міжнародних інвесторів та закупівлю нових потягів та локомотивів.

"Впровадження цих рішень у найкоротші терміни — це те, чого ми очікуємо від нового очільника Укрзалізниці. Є чіткі терміни та завдання — впевнений, що у нас все вийде", - додав Кубраков.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраковповідомив, що "Укрзалізниця" розпочала електрифікацію дільниці ст. ім. Тараса Шевченка - Черкаси.