RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Укравтодор продасть знаменитий дорожній знак на благодійному онлайн-аукціоні

Першим лотом благодійного онлайн-аукціону Укравтодору на Prozorro.Продажі стане легендарний дорожній знак "Нах*й, знов нах*й, до росії нах*й". Виручені кошти перерахують на спеціальний рахунок Національного банку України на потреби ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба компанії.

У відомстві нагадали, що цей знак створили на третій день війни відразу після того, як стало зрозуміло, що окупанти використовують застарілі карти. Тоді Укравтодор дав вказівку в областях демонтувати чи замальовувати знаки із назвами населених пунктів, щоб зашкодити навігації ворога.

"Діяти було потрібно швидко, і 26 лютого ми звернулися по допомогу до всіх українців, щоб вони робили демонтаж у своїх населених пунктах. А на противагу створили універсальний вказівник для окупантів, який в деяких областях навіть дорожники та комунальники встановили", – додають в УАД.

Представники компанії зазначили, що виставлений на аукціон дорожній знак знаходився у Сумській області. На ньому є сліди від куль.

Онлайн-аукціоні в системі Prozorro.Продажі. відбудеться 2 червня. Для участі необхідно зареєструватися до 18:00 1 червня за посиланням.

"Стартова ціна за лот 50 тисяч гривень або $1,5 тисячі. Новий власник знаку зможе встановити його в межах свого домогосподарства або в іншому місці (окрім доріг загального користування). Усі кошти, зібрані за підсумками аукціону, будуть спрямовані на спеціальний рахунок Національного банку України для потреб ЗСУ", – говорять у відомстві.

Також в Укравтодорі додали, що завдяки благодійним аукціонам у державній системі Prozorro.Продажі вже вдалось зібрати більш ніж 4 мільйони гривень.

Раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що на Саміті міжнародного транспортного форуму-2022 був прийнятий документ про "Заклик до дій у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України", який затверджує одностайну підтримку України всіма присутніми та фіксує їх зобов’язання припинити будь-яку співпрацю з росією та білоруссю.