RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Путіна підрахували, коли закінчаться всі трильйони грошових резервів Росії

Бюджетні проектування, винесені на засідання російського уряду 7 липня, передбачають швидке витрачання не тільки Резервного фонду РФ, але і фактичну ліквідацію Фонду національного добробуту (ФНД) до 2019 року.

Про це йдеться в статті газети "Комерсант".

Згідно зі статтею, за підрахунками уряду РФ Резервний фонд вважається практично витраченим: після витрат у розмірі 2,2-2,3 трлн руб. в 2016 році в ньому залишається трохи менше 1 трлн руб., і цього з урахуванням сезонності витрат бюджету вистачить лише на перше півріччя 2017 року.

Передбачається, що з другого півріччя 2017 року дефіцит буде фінансуватися з двох джерел — ФНД і внутрішніх запозичень.

За даними видання, зараз у зв'язаному стані (вкладені в депозити, у тому числі в ВЕБ, і в рублеві інвестпапери) знаходиться близько 1,5 трлн руб. ФНД, що становить 30% від фонду. З планів уряду випливає, що до початку 2020 року обсяг пов'язаних ресурсів ФНД зросте вже до 2,2 трлн руб. Вільними залишаться 0,5 трлн руб., тобто останній 1 трлн руб. резервів нафтових років Росія почне витрачати відразу після президентських виборів в 2018 році.

"Стабільність бюджетній конструкції надають тільки можливі надпланові нафтогазові доходи, приватизація в несприятливих умовах і економія Мінфіну на витратах 2016 року", - підводить підсумок видання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що Росія буде покривати дефіцит бюджету за рахунок Фонду національного добробуту.