RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У мережі обурилися ситуації з виплатою Україною мільйона фунтів РФ у справі про борг Януковича

У мережі обурилися тому, що Україні довелося виплатити Росії 1,16 мільйонів фунтів стерлінгів судових витрат.

Свою думку про цю ситуацію висловила політолог Олена Дяченко на сторінці в Facebook.

"Реформатори посудились за гарантований державою борг, втратили бюджетних мільйон фунтів, і це тільки частина судових витрат. молодці, додали до 3 ярдів боргу ще пару мільйонів", - написала Дяченко.

Україна раніше відмовилася виплачувати "борг Януковича", який він узяв в 2013 році у формі кредиту у Росії, сума якого становила 3 млрд євро. Кредит повинен був бути погашений до кінця 2015 року. Україна пропонувала Росії реструктуризувати заборгованість за цим кредитом, однак Москва відмовилася прийняти умови, наполягаючи на суверенному характері боргу. У лютому 2016 року у зв'язку з невиплатою "боргу Януковича" Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона.

Високий суд Лондона 29 березня 2017 року задовольнив клопотання Росії про прискорений розгляд позову до України, проте дав українській стороні дозвіл на подачу апеляції.

26 липня суд задовольнив клопотання України про призупинення виконання рішення від 29 березня 2017 року щодо єврооблігацій на $ 3 млрд, які перебувають у власності РФ.

Раніше Кабінет міністрів України в проекті державного бюджету на 2018 рік не передбачив виплату Росії $3 млрд "боргу Януковича".