RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

В Україні розповіли, скільки кораблів незаконно відвідали порти Криму

У портах окупованого Криму зафіксовано 1207 заходів суден і вантажних танків, 1123 з яких - заходи суден під прапором Російської Федерації.

Про це повідомляється на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Кількість заходів суден, на яких працює AIS (Automatic Identification System), зафіксовано за період з 1 серпня 2017 р по 30 вересня 2018 року.

Зокрема, за вказаний період під прапором РФ зайшли 98 суден, 84 заходи здійснили судна під прапорами інших країн (Республіки Палау – 20, Республіки Того – 17, Союзу Коморських Островів – 10, Республіки Сьєрра-Леоне – 9, Республіки Молдова – 7, Об’єднаної Республіки Танзанії – 6, Республіки Панама – 5, Республіки Мальта – 3, Турецької Республіки – 2, Островів Кука – 2, Островів Піткерн – 1, Республіки Судан – 1, Федерації Сент-Кітс і Невіс – 1).

"Протягом 2018 року спостерігається тенденція щодо зменшення заходів суден під прапорами іноземних держав", - зазначили у МінТОТ.

У відомстві нагадали, що морські порти, розташовані на території Криму у Євпаторії, Керчі, Севастополі, Феодосії та Ялті закриті розпорядженням уряду від 30 квітня 2014 року та наказом Мінінфраструктури від 16 червня 2014 р.

Заходи суден під іноземними прапорами до портів Криму є порушенням норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також порушенням законодавства України, і тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, зокрема кримінальну.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф. Економіка", окупаційна влада Криму приховує аварії з газовими турбінами Siemens, які завезли на анексовану територію півострова в обхід міжнародних санкцій.