RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Виплати можуть бути різними: українцям вказали на важливий нюанс з пенсіями

У зв'язку з проведенням в країні пенсійної реформи українцям пояснили, чому виплати можуть бути різними.

Про це повідомляє видання "Факти".

Так, заступник директора департаменту пенсійного забезпечення - начальник управління методологічного забезпечення Пенсійного фонду України (ПФУ) Світлана Шута прокоментувала питання українців відносно виходу на пенсію.

"Ми багато років працювали в одній бригаді, отримували однакову зарплату, а пенсія у всіх різна. Як таке може бути?", - поцікавився пенсіонер з Луганської області.

Представниця фонду пояснила, що пенсія у двох людей не може бути однаковою тільки тому, що вони "певний період часу працювали в одній організації".

"При призначенні і обчисленні розміру пенсії до уваги беруть всю трудову діяльність людини. Підкреслюю, всю: з першого дня оформлення на роботу до останнього. І те, що ви деякий час працювали разом в певній організації і отримували за цей час однакову зарплату, не дає підстав говорити про те, що у вас повинен бути однаковий розмір пенсії. Адже кожна людина, яка багато років працювала разом з вами, має свої індивідуальні дані: хтось працевлаштувався відразу після школи, хтось вчився, хтось отримав премію, а хтось ні. Крім того, на розмір пенсійної виплати впливає рік виходу на пенсію...", - пояснила Шута.

Чиновниця додала, що факторів може бути багато, тому й не буває так, щоб у двох людей збігалися показники для призначення пенсії.

"До пенсії може бути встановлено надбавки, підвищення, доплати, які можуть істотно збільшити розмір пенсії. Однаковий розмір пенсії - це мінімальний розмір, менше якого людина не може отримувати, і максимальний, коли пенсія не може бути вища за певний показник", - резюмувала Шута.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з пенсійною реформою, для виходу на пенсію в 2018 році українцям необхідно буде мати 35 років страхового стажу. Передбачена можливість докупити до 5 років стажу, заплативши за кожен рік близько 25 тисяч гривень