RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна втрачає величезні гроші через "схеми" з вугіллям: спливли скандальні деталі

Україна втрачає величезні суми грошей через продаж вугілля за вартістю, нижчою від собівартості, в зв'язку з чим недоотримала 686 мільйонів гривень прибутку, при цьому маючи величезні борги перед шахтарями по зарплаті і кредитні зобов'язання.

Такий висновок можна зробити, виходячи з публічного звіту про діяльність Державної аудиторської служби України за 2019 рік.

Зокрема, на підприємстві "Львіввугілля" з 1 липня 2016 року по 30 червня 2019 року аудитори виявили порушень на суму понад три мільйони гривень.

"Неспроможність підприємства самостійно встановлювати ціну на реалізацію вугільної продукції призводить до збитковості. Внаслідок реалізації вугільної продукції операторам оптового ринку за ціною, нижчою за собівартість, втрачено можливість отримати додаткових надходжень на суму 686,4 млн гривень", - йдеться в звіті.

Крім того, під час аудиту виявлено ряд порушень при проведенні виплат на оплату праці, в результаті чого підприємству довелося сплатити штрафних санкцій на суму 56,6 млн гривень.

І це на тлі кредитного зобов'язання, взятого Україною, хоча з огляду на грошовий ресурс, що втрачено, при правильному використанні і розподілі коштів можна було явно обійтися без боргової ями.

Як повідомлялося, раніше стало відомо, що в Україні набирає обертів "зачистка" аудиторської служби.

Детальніше про те, що чекає вугільну галузь країни і шахтарів, читайте в матеріалі "Апострофа": Скинути зайвий баласт: що влада готує для шахтарів та вугільної галузі.