RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Гривню продовжує "трясти": озвучено прогноз по курсу долара на тиждень

На цьому тижні гривню продовжувало лихоманити, але, як і говорили експерти, зриву валюти в піку не відбулося

За тиждень вона знецінилася з 28,25 до 28,77 грн/долар, або на 1%.

Експерти звертають увагу на те, що курс НБУ на 50-60 копійок відставав від середнього курсу продажу готівкової валюти. При цьому за тиждень різниця між курсами продажу і покупки за тиждень зменшився з 80 копійок до 68.

"Карантин робить свою справу, попит на валюту у бізнесу знизився, надлишки готівкової гривні у населення закінчуються. Також Нацбанк повідомив про надходження з-за кордону значних обсягів готівкової валюти, яку вже на наступному тижні можуть викупити комерційні банки. Це додатковий фактор для згладжування панічних настроїв", - говорить експерт Андрій Шевчишин.

При цьому його колега Олександр Охріменко каже про значне зниження попиту на валюту в період з 23 по 27 березня.

"Пік перевищення попиту на валюту над пропозицією завершено. Зараз невелика різниця між охочими придбати валюту і продати, і тому НБУ не проводить валютних інтервенцій. Він це робив, коли дійсно попит зашкалював, і своїми інтервенціями він "гасив" девальвацію гривні. Це принесло результат", - сказав він.

Нагадаємо, що офіційний курс гривні до долара станом на 28 березня продовжує залишатися вище позначки 28 гривень за долар.