RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Настав критичний момент: чому Коломойський намагається "прибрати" керівництво НБУ

Президент інвестиційної групи "Універ" Тарас Козак заявив, що головна мета олігарха Ігоря Коломойського - домогтися зміни керівництва НБУ, адже Нацбанк і "ПриватБанк" подали проти олігарха ряд багатомільярдних позовів в Швейцарії, Ізраїлі, США та Україні.

Про це він розповів "Апострофу".

Козак вважає, що на сьогоднішній день в Україні настав критичний момент протистояння двох груп - так званих "проколомойських" і "реформаторів".

"В Україні справи йдуть простіше, адвокати олігарха знаходять можливості захищатися. А ось в США проти Коломойського і його партнерів з групи Приват йде розслідування щодо порушення закону про організації, які діють під впливом рекету і корупції. Тому є загроза тюремного терміну. Зараз основне завдання домогтися відкликання цих позовів. У Коломойського є свої люди в оточенні президента, уряді, група лояльних депутатів у Верховній Раді - все це використовується для дискредитації НБУ з метою домогтися відставки його голови", - розповів експерт.

За його словами, відставки керівництва Нацбанку домагається не тільки Коломойський.

"Регулятор поламав шахрайську банківську схему, коли власники залучали кошти вкладників, а потім банкрутували установу. Тягар ошуканих вкладників ліг на Фонд гарантування вкладів. Думаю, це теж частина помсти від інших бізнесменів", - розповів "Апострофу" Козак.

Повний текст матеріалу "Апострофа" читайте тут: Коломойський проти Нацбанку: чого хоче домогтися олігарх.