RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

​Помилилися навіть в елементарному: як саме уряд України осоромився з "аудитом" країни

Уряд України провів "аудит" країни, але фахівці в області економіки вказали на помилки.

У ситуації розбирався "Апостроф".

Презентація Кабміну викликала бурхливу реакцію.. Експерти вказали, що уряд використовував невірно навіть слово "аудит". За їх словами, документ по суті та змісту аудитом не був.

"Аудит - це визначення відповідності якоїсь інформаційної бази правилами формування цієї інформаційної бази. Наприклад, якщо це - аудит підприємства, то перевіряють, наскільки відображення тих чи інших активів і господарських операцій відповідає міжнародним стандартам бухгалтерського обліку. І, якщо ми говоримо про аудит України як держави, потрібно було визначити еталон порівняння, наприклад, стандарти Євростату", - зазначив економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ.

У той же час експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Єгор Киян підкреслив, що завдання аудиту - не вирахувати потенціал, а показати, що відбувається в країні, недоробки, упущення, які процеси можна поліпшити.

Фахівці акцентували увагу на понятті "нереалізований потенціал". За їх словами, такого критерію не існує.

"У нас люблять вираховувати найрізноманітніші потенціали, притому його шукають там, де його насправді немає", - сказав Киян.

Він заявив, що спочатку потрібно зрозуміти, що в Україні йде не так, а потім робити висновки.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Аудит України від Кабміну: стратегія алкоголіка і трильйон доларів на додачу.