RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Ми побудували міст, по якому все це тепер рухається": Бахматюк розповів, як відкрив китайський ринок для України

Власник одного з найбільших агрохолдингів України "Укрлендфармінг" Олег Бахматюк розповів, як йому довелося прожити в Китаї 244 дні, щоб представити Україну і відкрити китайський ринок для української продукції.

Про це бізнесмен розповів в інтерв'ю телеведучому "112 каналу" Дмитру Співаку, повідомляють "Українські новини".

За його словами, коли він повертався з материкового Китаю, на митному посту в Шанхаї йому повідомили, що він пробув у Китаї безперервно 244 дні. Бізнесмен зазначив, що політичні та бізнесові кола КНР до того навіть не знали, де знаходиться Україна. Через рік на з'їзді комуністичної партії керівництво країни вже заявляло, що Україна є стратегічним партнером КНР.

"Коли ми в 2011 році приїхали з представником Deutsche Bank і зустрілися з представником CIC (це найбільший суверенний фонд у Китаї, він управляє сотнями мільярдів доларів, один з тих, що приймає рішення з економічного розвитку Китаю), я робив презентацію "Укрлендфармінг" і Україна. Він слухав, був зацікавлений, а потім у кінці поставив запитання: а Україна - це де? Це десь за Росією і Польщею? Через рік, на з'їзді комуністичної партії Китаю, в грудні 2012 року прем'єр-міністр Китаю і міністр економіки під час виступу сказав, що Україна - це стратегічний партнер Китаю. Я не кажу, що в цьому була тільки моя заслуга. Але ми провели цей час, зустрічаючись з китайськими компаніями. Ми отримали на базі нашої компанії дозвіл на поставку української кукурудзи в Китай. Ми привезли близько сотні китайських журналістів в Україну за свій рахунок. Ми робили презентацію України в Китаї. На сторінках китайських ЗМІ з тиражами в 100 млн екземплярів писали про нас. Ми побудували той міст, по якому все це тепер рухається, і ми раді, що у нас це вийшло", - зазначив Бахматюк.

"Укрлендфармінг" - один з найбільших агрохолдингів країни за розмірами земельного банку. Підприємства групи компаній працюють у 600 населених пунктах у 22 регіонах України. Група компаній займається вирощуванням зернових і олійних культур, насіння, тваринництвом і виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL). Власником "Укрлендфармінгу" є український бізнесмен Олег Бахматюк.