RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Перевірка одержувачів субсидій: чи можуть пільговики не пускати перевіряючих

Перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко розповів, чи можна відмовитися від перевірки субсидій і не пускати на поріг перевіряючих.

Про це повідомляє "Апостроф".

Якщо пільговики просто не пустять на поріг перевіряючих, то, за словами експертів, субсидію у них точно заберуть.

Весь механізм і порядок надання субсидій регулюється не законом, а підзаконними актами уряду. Таким чином, як уряд напише в постанові, такі правила гри і будуть встановлені. І апелювати до закону не вийде, адже відповідного закону просто немає.

"У нас давно назріла необхідність в ухваленні закону про субсидії. А зараз у нас все на рівні постанов Кабміну. І тут складно відповісти, чи законно забирати субсидію, якщо не пустили додому перевіряльників. З одного боку, з точки зору Конституції, людина може нікого не пускати до себе додому. Але, з іншого боку, з точки зору постанови, якщо не пустили, значить і субсидію можуть скасувати. І ще ж потрібно розібратися, з якої причини людина не пустила перевіряльників до себе додому: може просто спала. Тут однозначно будуть проблеми і людські драми", - сказав Олексій Кучеренко.

Детальніше читайте в матеріалі: Ви ще отримуєте субсидію? Тоді ми йдемо до вас