RU  UA

Пенсіонери можуть залишитись без грошей: нардеп розповів про велику проблему пенсійної реформи

Реформа про накопичувальні пенсії, яка стосуватиметься 8 мільйонів українців, провалиться через низький економічний розвиток України.

Про це в ефірі Апостроф LIVE на Апостроф TV сказав народний депутат від фракції “Батьківщина”, перший заступник голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк.

"Немає реформування пенсійної системи, уряд нічого не продемонстрував навіть в комітеті Верховної ради. Більше того, те що пропонує зараз Міністерство фінансів - це не той варіант, який потрібен", – заявив Цимбалюк.

На його думку, другий рівень пенсійної системи в Україні не спрацює, оскільки для цього необхідно мати розвинену економіку і фондовий ринок. Інакше, накопичення може поглинути інфляція.

"Якщо люди будуть вкладати свої гроші в недержавні пенсійні фонди - незрозуміло куди діватимуться ті гроші. Ці кошти мають працювати для того, щоб фонд збільшувався. Ніхто не гарантує страхування цих грошей від інфляції і від того, що ці приватні фонди просто розпадуться. Держава має гарантувати, що люди отримають свої гроші", – підсумував Цимбалюк.