RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

На "Живчик" та Coca-Cola хочуть запровадити податок: на що витратить гроші від "лимонадного" акцизу

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я запропонував розглянути можливість запровадження спеціального податку на солодкі газовані напої. Більшість податку “на цукор” має піти на лікування та профілактику діабету та здорове харчування школярів.

Про це голова комітету Михайло Радуцький написав у Telegram.

“Моя позиція – левова частина “цукрового” акцизу має витрачатися на програми лікування та профілактики діабету (через збільшення фінансування НСЗУ), а також здорове харчування школярів. Завдяки акцизу ми зможемо, наприклад, профінансувати постачання до шкіл фермерського молока”, – йдеться у публікації.

Щодо організації ефективного контролю за сплатою акцизу, нардеп пообіцяв залучити членів фінансового Комітету парламенту та зазначив, що технічна сторона запровадження акцизу – не привід зупинитися і нічого не робити.

Раніше ми писали, що з 1 січня 2022 року в українських школах з'явилося нове меню для школярів. Зокрема, у школах заборонили продавати кондитерські вироби та солодкі продукти, у тому числі вироби з кремом та морозиво, а також чіпси та сухарики.