RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

НБУ ухвалив важливе рішення щодо операцій у російських та білоруських рублях: що зміниться

У п'ятницю, 25 лютого, правління Національного банку України ухвалило зміни до постанови "Про роботу банківської системи в період запровадження військового стану", згідно з якими було призупинено розрахунок курсу гривні щодо долара США, а також установам або фізособам з РФ та Білорусі було заборонено здійснювати будь-які операції з російським та білоруським рублем.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Також серед змін: визначено випадки, за яких установам дозволяється здійснювати торгівлю валютними цінностями; зафіксовано офіційний курс гривні до іноземних валют; курс гривні до спеціальних прав запозичення; розрахункова ціна банківських металів; визначено випадки, за яких установам дозволено здійснювати за дорученням клієнтів транскордонні перекази валютних цінностей з України; заборонено здійснювати валютні операції з рублями РФ та Білорусі, учасником яких є особа з РФ та Білорусі, для виконання зобов'язань перед юр- або фізособами, що мають місцезнаходження в РФ чи Білорусі.

Також було визначено порядок операцій із купівлі доларів США НБУ у банків, банкам надано право здійснювати продаж клієнтам іноземної валюти коштом власної валютної позиції для виконання цими клієнтами власних зобов'язань щодо кредитів;

Зміни затверджено постановою Правління № 21 від 24 лютого "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 р. № 18 "Про роботу банківської системи у період запровадження воєнного стану". Документ набув чинності з моменту підписання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше НБУ заявив, що в Україні банківська система в умовах військового стану працюватиме у звичайному режимі, проте регулятор ввів обмеження на зняття готівки.