RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зняти гроші без банкомату можна в аптеках, магазинах та на заправках: перелік доступних місць

Нацбанк України заявив, що українці можуть зняти готівку у підприємствах торгівлі під час розрахунку карткою. Готівку можна зняти на касах АЗС, в аптеках та супермаркетах від 500 грн.

Про це пише Telegram-канал НБУ.

Отримати гроші можна від 500 до близько 6 тисяч гривень.

"Можливість видавати готівку із кас торговельних підприємств була і раніше. Але зараз, під час війни, вона може врятувати чиєсь життя. Як інкасаторам та банківським працівникам, так і громадянам. Крім того, це дає впевненість у вільному доступі до власних коштів практично в будь-який момент, що також дуже важливо під час воєнних дій", ‒ уточнив заступник Голови Нацбанку Олексій Шабан.

За його словами, інкасація під час війни є складним та ризикованим процесом, тому банки будуть поповнювати повільно, але не припинять це робити. Це пов'язано з ризиками для життя працівників, які здійснюють інкасацію.

Наразі працюють такі супермаркети, в яких можна зняти готівку: "АТБ", "Сільпо", "Фора", "FOZZY", "VARUS", "NOVUS" (до 500 грн), "ROSHEN" (до 500 грн), "ЛотОК", "Thrash!" (Траш), "Точка", "Сім23" (до 2 тисяч грн).

Гроші можна зняти на таких АЗС: "ОККО", "Укрнафта" (до 5 тисяч грн), "БРСМ-Нафта", "WOG" (до 500 грн);

Крім того, таку банківську операцію можна провести в мережах аптек: "Біла ромашка", "Аптека Доброго Дня", "Аптека низьких цін", "Аптека Копійка", "Аптека 9-1-1", "Аптека оптових цін".

Також гроші знімають до 2 тисяч грн на касах лінії магазинів "EVA".

Раніше ми писали, слідом за торговельними мережами VARUS, "Фора", "Сім23", "Сільпо", компанія "АТБ-маркет" також запровадила для покупців можливість зняти готівку прямо на касі при оплаті покупки.