RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Міністерка економіки розповіла, хто може отримати кредит під 0% на час воєнного стану

Під час воєнного стану будь-яке українське підприємство зможе отримати кредит під 0% на суму до 60 млн грн в рамках державної програми "5-7-9%".

Подробиці повідомила віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, кредит зможе отримати будь-яка українська компанія, де кінцевими бенефіціарами з часткою понад 50% є українці.

Водночас програмою не зможуть скористатись підприємства, учасником або кінцевим бенефіціаром яких є громадяни держави-агресора або ж особи, які належали до терористичних організацій.

Ставка 0% діятиме протягом усього часу воєнного стану та місяць після його завершення. Далі ставка становитиме 5%. Термін кредитування залежатиме від цільового призначення коштів. Так, на реалізацію інвестиційного проєкту та на рефінансування заборгованості кредит надається щонайбільше на 5 років. А для фінансування оборотного капіталу – на 3 роки.

"Уряд також розширив перелік інструментів, які дозволять банкам надавати кредити в рамках програми "5-7-9%" у разі нестачі забезпечення. Експортно-кредитне агентство зможе страхувати кредити підприємців-експортерів, що значно спростить їм доступ до дешевого фінансування", - зазначила Свириденко.

Також було знято обмеження розміру допустимої державної допомоги для підприємців. Раніше таке обмеження діяло в силу закону.