RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Допомога біженцям з України: що потрібно знати за мінімальної зайнятості в Німеччині

Українці, які переїхали через війну до Німеччини, можуть влаштуватися в цій країні на повний робочий день або ж отримати "мініджоб".

Детальніше про це розповіли у Федеральному міністерстві праці та соціальних питань Німеччини.

"Мінімальна зайнятість означає, що місячна заробітна плата не повинна перевищувати 450 євро або зайнятість обмежена трьома місяцями або 70 робочими днями на рік, і якщо заробітна плата перевищує 450 євро на місяць – ця зайнятість не є основною роботою (короткострокова зайнятість)", - пояснили відомству. .

Мінімально зайняті особи застраховані у державній системі від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. В силу специфіки, вони не сплачують внески до соціальних страховок: медичної, з догляду і на випадок безробіття. Пенсійні внески за умовчанням сплачувати слід, вони становлять 3,6% від заробітної плати (при зайнятості у домашньому господарстві 13,6%). Можна подати заяву на визволення від пенсійного страхування. Заява подається роботодавцю.

"Згідно з трудовим законодавством працівники, які працюють неповний робочий день, мають такий самий статус, як і їхні колеги, які працюють повний робочий день. Вони мають право на встановлену законом мінімальну заробітну плату, оплачувану відпустку, на продовження виплати заробітної плати за хвороби та відсутності роботи в святкові дні, на декретні виплати» , – пояснили українським біженцям.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, яка мінімальна зарплата в Німеччині.