RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Дефолт Росії дедалі ближче: комітет кредиторів ухвалив важливе рішення

У середу, 1 червня, група інвесторів виявила, що РФ ініціювала кредитну подію після того, як не виплатила майже 1,9 млн доларів відсотків за суверенними облігаціями. Це наблизило країну до першого дефолту за боргами більш ніж за сторіччя.

Комітет з визначення кредитних деривативів EMEA (CDDC) проголосував за те, щоб визнати факт несплати Росією кредиту таким, що відбувся, повідомляє Reuters.

Зазначається, що строк погашення російських міжнародних облігацій 2022 року минув 4 квітня, а виплату основної суми боргу та відсотків здійснено лише 2 травня.

Комітет, до складу якого входять 14 членів, включаючи Citibank, Bank of America, Deutsche Bank, Elliot Management та PIMCO, погодився з тим, що несплата відбулася 19 травня, а запит було подано 26 травня.

Раніше ми писали, що виплати інвесторам за російськими державними облігаціями все ще не виплачені, черговий платіж за облігаціями перебуває під питанням, тому Росія повернулася до зворотного відліку свого дефолту, а Кремль судомно намагається відстрочити свої борги та вийти із ситуації, в яку він сам себе і поставив.