RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зворотний відлік розпочався: економіку Росії чекає дефолт

Виплати інвесторам за російськими державними облігаціями все ще не виплачені, черговий платіж по облігаціях перебуває під питанням, тому Росія повернулася до зворотного відліку свого дефолту, а Кремль судомно намагається відстрочити свої борги та вийти із ситуації, в яку він сам себе і поставив.

Про це пише Bloomberg.

"Станом на вечір п'ятниці купонні виплати в євро та доларах на суму близько 100 мільйонів доларів не надійшли на рахунки інвесторів, що призвело до 30-денного пільгового періоду", - йдеться у повідомленні.

Водночас Національний розрахунковий депозитарій РФ повідомляє, що нібито кошти для здійснення виплат було знято з рахунку і нібито Мінфін Росії "виконав усі зобов'язання".

На наступному тижні комітет кредиторів знову збереться для розгляду питання щодо того, чи може виплата відсотків, що бракує, за облігаціями в розмірі 1,9 млн доларів привести до страхових виплат для інвесторів, які можуть коштувати мільярди доларів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія змогла відстрочити дефолт, але враховуючи анулювання Мінфіном США ліцензії, що дозволяла розраховуватися за держоблігаціями з американськими кредиторами, неминучий крах економіки РФ вже близько.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США вимагає від банку-кореспондента JPMorgan не виконувати платіжне доручення РФ, що може призвести до дефолту Російської Федерації.