RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Допомога українським біженцям у США: як оформити програму

Через повномасштабну війну, яку розв'язала Росія, багато українців змушені були евакуюватися. Різні країни надали допомогу українцям. Зокрема, біженці у Сполучених Штатах Америки зможуть отримати фінансову допомогу та медичне страхування за спеціальним гуманітарним паролем.

Про це повідомляє "Апостроф".

Для українців у США діє програма Uniting for Ukraine, за якою ця країна розраховують прийняти до 100 тисяч українських біженців.

На відміну від європейських країн, де українці можуть звернутися за набуттям статусу біженця або тимчасовим притулком безпосередньо, тут такого не передбачено. Натомість спонсори, які проживають у США на законних підставах, мають заповнити форму I-134. Це може зробити фізична чи юридична особа. Наприклад, школа чи некомерційна організація.

Спонсор повинен погодитися надати фінансову підтримку біженцю та забезпечити його належним житлом, а далі – пройти перевірку щодо запобігання експлуатації мігрантів. Якщо спонсора схвалять, українець отримає електронного листа від Служби громадянства та імміграції США. Потім треба виконати кілька вимог, включаючи перевірку паспортних даних та біографії.

Українці, які отримали або отримають так званий гуманітарний пароль у США (включаючи учасників програми Uniting for Ukraine) у період з 24 лютого 2022 року до 30 вересня 2023 року, мають право подавати документи на основні пільги, доступні для біженців (за винятком Програми прийому та розміщення Державного департаменту США до закінчення терміну їх гуманітарного пароля.

До таких пільг належать:

  1. Грошова допомога через Тимчасову допомогу нужденним сім'ям (TANF) або Додатковий дохід на безпеку (SSI);
  2. Медичне страхування через "Medicaid";
  3. Продовольча допомога через Програму додаткової допомоги у харчуванні (SNAP);
  4. Грошова допомога, яку надає Офіс з переселення біженців (ORR).

Для отримання пільг біженцям у США необхідно звернутися до органу з надання державної допомоги (state government benefits office) або найближчого офісу з питань переселення біженців у штаті проживання.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Канаді помітно підвищили виплати для біженців з України.