RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Як в Україні змінилися зарплати та ринок вакансій: червнева інфографіка

Ринок праці в Україні серйозно постраждав через повномасштабне вторгнення РФ - на сьогоднішній день українцям пропонують лише 23 тисячі вакансій.

Про це розповідає тематичний портал Robota.ua.

Експерти зазначають, що наразі на ринку праці 23 тисячі вакансій - це 22% від рівня, який був зафіксований до повномасштабного вторгнення ЗС РФ.

Лідерами серед українських регіонів за пропозиціями з працевлаштування залишаються Київ, Львів, Дніпро, Одеса, Вінниця, і у цих містах на сьгоднішній день зосереджено близько 67% усіх доступних вакансій. Як зазначають спеціалісти, найбільш динамічно відновлюється столиця, а найпопулярнішими вакансіями залишаються ІТ, маркетинг, продажі.

За рахунок збільшення кількості вакансій у сфері виробництва ця категорія вийшла в лідери, обігнавши ІТ за кількістю вакансій. За даними порталу, перелік найпопулярніших вакансій в Україні та їхні заробітні плати виглядає наступним чином:

Окремо спеціалісти порівняли рівень зарплат за січень та червень 2022 року і дійшли висновку, що грошова винагорода за працю суттєво не змінилася. Як роботодавці, так і кандидати підвищували межу суми заробітної плати.

Активність кандидатів, які шукають нове місце роботи, перебуває на позначці 73% від довоєнного рівня. Ситуація, за даними порталу Robota.ua, відрізняється залежно від напрямку та області.

Раніше ми називали найпопулярніші вакансії у Києві, на яких роботодавці готові платити щомісяця від 100 тисяч гривень.