RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Виходить замкнене коло: чому в Україні неможливо "перемогти" фальсифікат палива

Паливна криза в Україні все ще продовжується, і на її фоні на АЗС значно зросла кількість контрафакту. Експерти розповіли, чому фальсифікат в Україні виявився "непереможним".

Про це повідомляє "Апостроф".

"Скарги справді є , - розповів директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн. - Ціни високі та мотивація для створення фальсифікату велика. Але не можна сказати, що це критичні обсяги. Не думаю, що є більше 10% того бензину сумнівної якості. Проблема є, але не така критична”.

"Окрім поширення у ЗМІ певних тез, конкретні цифри не називаються. Якщо хочуть зняти мораторій, то нехай покажуть скарги, висновки. Нехай скажуть, де саме неякісне паливо. Крім заяв зараз немає документально підтверджених даних, що паливо на заправках у нас дико не відповідає стандартам", - додає аналітик UPECO Олександр Сіренко, коментуючи ситуацію "Апострофу".

У столичному управлінні Держпродспоживслужби визнають, що масштаби проблеми на сьогодні складно окреслити.

Але тому й складно, що діє мораторій.

"Деякі недобропорядні бізнесмени йдуть на зниження літражу та якості самого палива, шляхом додавання домішок. Щодня у нас реєструється від 5 до 10 звернень щодо нестачі палива та неякісної роботи двигуна. З метою захисту, насамперед споживачів, необхідно провести лабораторні дослідження палива та надати достовірну інформацію після проведення досліджень", - сказав "Апострофу" Олег Рубан.

Виходить замкнене коло: встановити реальний стан справ із розливом фальсифікату заважає мораторій, але щоб його зняти, треба розуміти реальний стан справ.

Більше читайте у матеріалі: Заправив авто та заглух: що не так з бензином в Україні.