RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Виплати ВПО: кому і як платитимуть гроші під час війни

Переселенці й надалі продовжуватимуть отримувати соціальні виплати, за винятком тих, хто повернувся до своїх будинків.

Про це міністр соціально політики Оксана Жолнович розповіла в ефірі “Суспільне Новини”.

“Всі ВПО продовжать отримувати виплати. Навіть якщо вони переміщені внутрішньо в межах області. Якщо людина повернулася на постійне місце проживання, відновила активність, то вже нема потреби її підтримувати. Якщо ж людині нікуди повернутися, чи вона повернулася до сусіднього житла, чи зруйнованого – очевидно, їй потрібна підтримка”, – зазначила чиновниця.

За її словами, у відомстві також розглядають варіанти підтримки мешканців Харківської та Донецької областей, які зараз перебувають у зоні бойових дій і не можуть виїхати.

"Звісно, не все ми можемо робити через державний бюджет. Бо рівень надходжень зменшується. У нас немає економічної активності, у нас у тяжкому стані роботодавці, вони намагаються реабілітувати свої підприємства, зберегти їх якось”, – сказала Жолнович і додала, що суттєво зросли військові витрати, які є пріоритетними.

Глава Мінсоцполітики повідомила про зустрічі з німецьким колегою та представниками ООН. Вона розповіла, що інші члени команди також зустрічаються із міжнародними донорами.

Нагадаємо, з 15 липня вимушені переселенці в Україні отримуватимуть соцвиплати навіть у разі втрати паспорта. Мета цього рішення – допомога людям, які через війну, розв'язану РФ, змушені були залишити свої домівки.