RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Виплати зарплат та пенсій в Україні: Шмигаль зробив несподівану заяву

Україні дуже важливо якнайшвидше отримати гроші, обіцяні Європейським союзом, оскільки без них українці можуть залишитися без усіх виплат.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів в інтерв'ю для Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Читайте також: Частина українців позбавлять субсидій та виплат з безробіття

Глава уряду наголосив, що наша країна отримує велику підтримку від партнерів. На першому місці – Сполучені Штати Америки, на другому – країни Європейського союзу. На передовій фіндопомоги перебуває Берлін, але три мільярди євро з обіцяного пакету в 9 млрд заблоковано через те, що саме Німеччина запропонувала надати ці гроші не кредитами, а у вигляді грантів.

"Для нас найголовніше, щоб вони прийшли якнайшвидше. Нам це потрібно для того, щоб наша фінансова система вижила. Чи стане це кредитом чи грантом, менш важливо. Ми вже вичерпали всі можливості економії", - розповів Шмигаль.

За його словами, зараз оборонний бюджет становить 60% від усіх видатків, тому фіндопомога партнерів йде на соціальні потреби країни. Виходить, що навіть мінімальна затримка матиме страшні наслідки. У гіршому випадку українці не отримуватимуть заробітних плат та пенсійних виплат.

"Тому фінансова стабільність України така ж важлива, як і військова безпека або постачання боєприпасів", - наголосив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що деяким українцям можуть відмовити в оформленні пенсії.