RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Пенсії українцям зможе збільшувати будь-хто: які зміни готує влада

Верховна Рада ухвалила закон, згідно якого українці уже з 16 років матимуть право платити єдиний соціальний внесок для свого страхового стажу – більше того, матимуть право сплачувати внески на користь третіх осіб.

Про це повідомляє Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Мова йде про законопроект № 7649. Так, документом передбачається право на добровільну сплату страхових внесків українцями уже с 16-річного віку. При цьому, відповідний договір можна буде укласти в електронній формі через „Дію“, а також на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Читайте також: Хто може залишитись без пенсії: українцям дали пояснення

Окрім цього, змінами також передбачена можливість укладення такого договору на користь третьої особи - благодійником для пенсіонерів може стати, як юридична, так і фізична особа. Більше того – внески можуть бути знеособленими чи персоналізованими.

У першому випадку кошти надходитимуть до Пенсійного фонду та розподілятимуться, перш за все, між пенсіонерами з невеликими пенсіями. У випадку персоналізованих благодійних внесків, 70% суми додаватимуть до пенсійних виплат конкретного пенсіонера, решта 30% надходитиме в Пенсійний фонд та йтиме на доплати пенсіонерам з невеликими пенсіями.

Раніше ми писали, що деяким українцям можуть відмовити в оформленні пенсії.