RU  UA

Японія посприяє відбудові України: що може означати візит японського прем'єра

Країни Заходу та Японія збираються активізуватися в економічній підтримці України. Це є однією з причин візиту японського прем'єр-міністра Фуміо Кісіди у Київ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів аналітик, аспірант Цзилінського університету Петро Шевченко.

Читайте також: Reuters: прем'єр Японії Абе вирішив подати у відставку – у чому причина і хто наступник

Експерт наголосив, що питання значно глибше, аніж просто співпраця з Україною.

"По-перше, необхідно зазначити, що Японія та Китай – це не просто конкуренти, а історичні запеклі вороги, між якими існує дуже напружена історія взаємовідносин", - зауважив він.

Так, якщо говорити з точки зору геополітики, то є таке поняття як конкуренція за сфери впливу. Є східний фланг стримування Китаю та Росії – це Японія, Тайвань, Південна Корея, південно-східна Азія, Австралія. І є європейський фланг стримування Росії – це країни Балтії, Польща, Україна, Румунія. Це загострення боротьби між континентальними та морськими державами буде тільки нарощуватися.

"Я думаю, що ще один чинник поїздки Фуміо Кісіди до Києва – це те, що Заходу і Японії необхідно активізуватися в економічній підтримці України. Це дуже важливо для нас. Сі Цзіньпін не просто приїхав до Москви, він запропонував певні економічні бенефіти для Росії. Це збільшення товарообігу, інвестиції і так далі. Зараз такий хід мають зробити, наприклад, Японія і Захід", - зазначив експерт.

Україні можуть бути запропоновані певні плани відбудови країни у повоєнний час за участі Японії. Або, наприклад, Японія може якось посприяти відбудові та реіндустріалізації України, припускає Петро Шевченко.

Нагадаємо, що аналітики оцінили підсумки візиту глави Китаю до Кремля.

  • Вас може зацікавити:

Вони очікують якогось дива: політолог про підсумки візиту Сі Цзіньпіна до Москви

Здійснилися мрії Росії: соцмережі висміяли зустрічі Путіна та Сі Цзіньпіна

Що чекає Путіна в Гаазі після ордера на арешт: прогноз військового експерта