RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Оформлення субсидії "за один клік": Кабмін затвердив спрощений механізм

Українці зможуть отримувати субсидію за спрощеною схемою – уряд ухвалив постанову з метою забезпечити швидке прийняття рішення щодо її надання.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Так, спрощений механізм надання субсидій позбавить громадян необхідності збирати довідки та витрачати час на заповнення декларацій на призначення житлово-комунальних субсидій. Натомість представнику сім'ї необхідно буде подати спрощену заяву, у якій буде вказано інформацію про членів домогосподарства, на яких має бути призначено субсидію, місце проживання та реквізити рахунку, на який мають зараховуватись субсидії у випадку призначення. Все інше органи Пенсійного фонду зроблять самостійно, а саме, здійснять збір та обробку відомостей, необхідних для призначення виплати.

Читайте також: Субсидії не для всіх: кому доведеться повернути гроші

Зазначається, що фізично відвідувати Пенсійний фонд для подання спрощеної заяви не потрібно, її можна буде подати в онлайн-кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України, у мобільному додатку ПФУ або через Портал Дія.

Окрім цього, спрощене звернення можна надіслати поштою або подати через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, ЦНАП, що не обмежує населення в способах звернення.

Однак, якщо заявник має бажання, він може звернутися з метою призначення субсидій за уже наявною схемою.

"Одним з завдань Мінсоцполітики є спрощення механізмів взаємодії громадян і держави у сфері соціального захисту. Ми працюємо над тим, щоб побудувати ефективну, прозору і доступну соціальну підтримку, у тому числі й у смартфоні. Прийнята постанова – важливий крок у цьому напрямку. Адже вона передбачає, що збір всієї інформації, необхідної для призначення субсидії, тепер буде завданням держави, а не громадян", – наголосила Перший заступник Міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Раніше ми писали, що буде з пільгами на комуналку після підвищення тарифів.

  • Вас може зацікавити:

Деяких пенсіонерів звільнили від сплати комуналки: хто потрапив до списків "пільговиків"

В Україні змінили вимоги для оформлення субсидії: роз’яснення ПФУ

Призначення житлових субсидій: кому і як треба повторно подавати заявку