RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Курси вивчення англійської оплатить держава через єПідтримку: що вирішили у Кабміні

Українці вивчатимуть англійську мову за державні кошти. Курси планують оплачувати через програму "єПідтримка".

Про такі плани розповів прем'єр Денис Шмигаль.

Читайте також: Новий статус для англійської в Україні: кого торкнуться зміни

Він зазначив, що президент ініціював ухвалення законопроєкту про англійську мову як мову міжнародного спілкування. Це означає, що англійська стане обов’язковою в усій освітній системі.

"Держава оплачуватиме курси вивчення англійської мови через програму єПідтримка. Робитимемо все, щоб кожен українець мав можливість говорити англійською", - розповів глава уряду.

Як зауважили у Мінцифри, завдяки цьому українці отримають можливість безкоштовно підвищити рівень володіння англійською. Для курсів мають намір залучати англомовних волонтерів у школи, проводити розмовні клуби. Ще може з'явитися окремий сайт, де будуть зібрані безоплатні уроки та курси.Таким чином, влада робитиме все, щоб кожен вмів розмовляти англійською.

Англійська стане обов’язковою, починаючи з дитячих садків і закінчуючи університетами. Зміниться держслужба - всі чиновники муситимуть знати цю мову.

Окрім того, на телебаченні транслюватимуть англомовні фільми та телепрограми в оригіналі. Інформація та оголошення щодо транспорту також будуть продублюванні англійською. Іноземцям потрібно буде відповідати англійською у довідкових службах на вокзалах, в аеропортах та річкових портах.

"Володіння англійською мовою безпосередньо пов’язане з рівнем конкурентоспроможності та зарплатою на ринку праці для кожного громадянина. Продовжуємо створювати революційні проєкти та ухвалювати закони для розвитку людського капіталу", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як за кордоном навчаються українські учні.

  • Вас може зацікавити:

Українські лікарі зможуть безкоштовно вивчити англійську мову: що для цього потрібно

Скорочення кількості предметів в українських школах: міністр зробив важливе уточнення

В українських школах хочуть запровадити викладання двома мовами