RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Зеленський анонсував підвищення мінімальної зарплати і пенсій: названо терміни

Президент Володимир Зеленський анонсував підвищення заробітних плат та пенсій для українців у 2024 році.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

Читайте також: В Україні хочуть підвищити зарплати чиновникам: чи припинять вони красти

За його словами, відбулася урядова нарада, де йшлося про видатки на наступний рік, які планують прописати у Державному бюджеті на 2024 рік. Де серед пріоритетів буде соціальна сфера.

"Сьогодні провів нараду з Премʼєр-міністром Шмигалем і міністром фінансів Марченком - щодо бюджету наступного року. Окреслив основні параметри - те, що повинно бути пріоритетами в бюджеті держави", - сказав Зеленський.

Ключовий пріоритет - захист держави та українців. Очікується, що фінансування оборони та безпеки залишиться щонайменше на рівні 2023 року. Наступного року планують додати суттєві бюджетні кошти на оборонно-промисловий комплекс - на виробництво озброєння України.

"І на дрони, причому і на купівлю того, що необхідно за кордоном, і на українське виробництво", - пояснив він.

Окремим бюджетним пріоритетом стане підтримка ветеранів. Збережуться пріоритетом соціальні видатки. Збільшать фінансування системи освіти, передусім на підтримку вчителів і викладачів.

"Закладаємо необхідні кошти на цифровізацію, включно з нашою "Мрією" – новим інструментом для дітей, для батьків, для вчителів, який ми вже попередньо представили", - повідомив президент.

Планують провести суттєву індексацію пенсій у березні, як передбачає закон. Також премʼєр отримав доручення підготувати основу для того, щоб у першому півріччі 2024 року підвищити мінімальну зарплату в країні.

"Але крім цього всього, ми робимо дуже важливий економічний акцент у бюджеті. Ми додаємо стимулювання економіки: виробництв, робочих місць, інвестицій – того, що потрібне, аби Україна могла швидше відновитись", - зауважив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, як нараховуватимуться виплати військовим за поранення.

  • Вас також може зацікавити:

Допомога під час війни: сім'ї можуть отримати по 14 тисяч гривень

Субсидії не для всіх: кому доведеться повернути гроші

Ще одна категорія українців має право на пільги: кого стосується